Hoitosopimus ja -ehdot

Kaikista hoitojaksoista tehdään koiran omistajan/haltijan kanssa kirjalliset hoitosopimukset sekä kirjalliset
hoito-ohjeet lemmikkiä hoitoon tuotaessa omistajan antamien tietojen mukaan.

Hoitojakson alussa tarkastetaan myös rokotustodistukset.
Huomioithan, että hoitojakso voi alkaa aikaisintaan 2 viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen tai
tehosterokotuksen jälkeen, mikäli se on otettu ajallaan.

Tulosta hoitosopimus ja täytä se mielellään etukäteen ennen koirasi hoitojakson alkamista.

Tutustu myös hoitosopimusehtoihin.
Eviran rokotussuositukset koiralle (www.evira.fi)

 

Koiran rokotussuositus

Rokotuta vain terveitä ja matolääkittyjä koiria. Nartut suositellaan rokotettaviksi ennen astutusta. Eri rokotteita ei suositella annettaviksi samanaikaisesti. Elävien rokotteiden antoväliksi suositellaan 3-4 viikkoa. Rokotusten välin on oltava vähintään kaksi viikkoa. Tiineiden tai immunosuppressoitujen eläinten rokottamista eläviä viruksia sisältävillä rokotteilla ei suositella.

Rokote  Koiran ikä  Tehosterokote
 12 vko  16 -20 vko  Noin 1 vuosi
Penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parvo (a  X  X  X 3 vuoden välein
Penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo ja parainfluenssa (a  X  X  X 3 vuoden välein (parainfluenssa vuoden välein)
Parvo (a  X  X  X 3 vuoden välein
Rabies  X  X  1-3 vuoden välein (b

a) Lisääntyneestä tartuntavaarasta johtuen pennut voidaan rokottaa alle kolmen kuukauden iässä, jo kuuden viikon iästä alkaen. Tälloin rokotusohjelmaa jatketaan suosituksen mukaisesti kolmen kuukauden iästä eteenpäin. Samoin voidaan aikaistaa noin vuoden iässä annettavaa tehosterokotusta, jos tartuntapaine on lisääntynyt.

b) Luolametsästyksessä käytettävät koirat rokotetaan MMMELO:n määräyksestä vuoden välein rabiesta vastaan. Muut metsästyskoirat ja viranomaisten palveluskoirat rokotetaan joka toinen vuosi raivotautia vastaan. Muilla koirilla rokotusväli (2-3 v) riippuen käytetystä valmisteesta.

HUOM! Koiranäyttelyn järjestäjien rokotusvaatimukset voivat poiketa tässä esitetyistä suosituksista.

Parainfluenssa

  •  NOBIVAC PI
  •  NOBIVAC KC (parainfluenssa ja bordetella bronchiseptica)
  • DURAMUNE PI

Yhdistelmärokotteet

Penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parvo

  • NOBIVAC DHP
  • DURAMUNE DAP

Penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo ja parainfluenssa

  • NOBIVAC DHPPI
  • DURAMUNE DAPPi

Koirat voidaan rokottaa joko penikkatauti -tarttuva maksatulehdus -parvo tai penikkatauti -tarttuva maksatulehdus -parvo- parainfluenssa-yhdistelmärokotteilla. Parainfluenssaviruksia sisältävää yhdistelmärokotetta suositellaan käytettäväksi kenneleissä ja usein näyttelyissä käyville koirille.

Parvo

  • NOBIVAC PARVO LIVE VET

Pennut voidaan rokottaa ensimmäisen kerran 6-10 viikon iässä. Jos pentu ei ole saanut ternimaitoa, rokotukset voidaan aloittaa 6-8 viikon iässä. Pennut rokotetaan jatkossa rokotusohjelman mukaisesti penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta ja parvovirustartuntoja vastaan kolmen ja neljän kuukauden iässä.

Rabies

  • NOBIVAC RABIES VET
  • RABDOMUN
  • RABISIN

Rabiestartunta leviää lähes yksinomaan raivotautisen nisäkkään pureman välityksellä. Rokottamalla koirat ennaltaehkäistään infektio koirassa ja taudin mahdollinen leviäminen muihin eläimiin ja ihmiseen.

Ensimmäinen rokotus suositellaan annettavaksi koirille noin 4 kuukauden iässä ja toinen vuoden iässä. Luolametsästyksessä käytettävät koirat rokotetaan MMMELO:n määräyksestä vuoden välein rabiesta vastaan. Muut metsästyskoirat ja viranomaisten palveluskoirat rokotetaan joka toinen vuosi raivotautia vastaan. Muilla koirilla rokotusväli (2-3 v) riippuen käytetystä valmisteesta.Kaikki koirilla käytetyt rokotteet ovat inaktivoituja.
Raivotautirokote voidaan antaa samanaikaisesti muiden rokotteiden kanssa silloin, kun valmisteen tiedoissa on tästä maininta.

Leptospiroosi

  • NOBIVAC LEPTO

Leptospiroosirokotetta suositellaan käytettäväksi koirille, jotka matkustavat maihin, joissa tartunta on yleinen. Rokottaminen antaa suojaa kliinistä tautia vastaan, mutta ei estä mahdollista bakteerin kantajuuden kehittymistä. Tartunnan saanut koira voi rokotuksesta huolimatta erittää leptospira-bakteeria. Leptospiroosi on zoonoosi eli eläimestä ihmiseen tarttuva tauti.

Rokotteet saattavat aiheuttaa joillekin koirille yliherkkyysreaktioita. Rokotusta ei suositella alle yhdeksän viikon ikäisille pennuille. Perusimmunisointiin tarvitaan kaksi rokotusta 2-4 viikon välein. Tehosterokotus annetaan vuosittain.